Kiszel-stop vs. Celeb-stop

 2010.03.24. 10:25

Olvasom a reggeli kávé mellett a híreket, Velvet ismét fontos dologról tudósított:


http://velvet.hu/celeb/2010/03/23/sarka_kata_kiszel_tunde_ellen_szolitott_fel/

Hát nem tudom. Eleve kérdéses számomra, hogy hogy a fenébe lehet akár egy egyszeri abból, hogy kiszeltündét nem engedték be valami magazin partijára? Azaz nem volt ott a partin. Erre a tematikára fel lehet fűzni a legkülönbözőbb nem-híreket: kiszeltündét nem jelölték Nobel-díjra, kiszeltünde nem volt az Antarktiszon, kiszeltünde tegnap este tíztől ma reggel hétig nem volt ébren, stb.

Nem tudom, mi az oka kiszeltünde folyamatos médiajelenlétének. Valami kis emlékeim vannak már a megboldogult Bp Tv hőskorából, amikor tünci riportokat készített a legkülönbözőbb ismert és egyáltalán nem ismert emberekkel. Minimál studiódizájn - egymással álltak szembe egy üres szobában. tünci riporteri teljesítménye rengeteg kívánnivalót hagyott maga után. Rettenetes volt. Aztán később jött a naptárjaival meg a bugyikkal - azóta pedig abból él meg a képernyőn, hogy hova engedték be és hova nem. Hát, nem vagyok kiszeltünde rajongó, az biztos.

De ahogy elnézem a Velvet videóját, amit a juj.hu-tól vettek át, bővült a nemszeretem emberek klubja. tornóczkyanita és sarkakata jól megmondja a magáét tünciről, olyan középiskolai színvonal riporteri asszisztálással. Csak miközben jól kiröhögik tüncit, nem veszik észre, hogy ugyanabban a dagonyában pancsolnak. És a végén felteszik az obligát kérdést: ki az a kiszeltünde? Én megtoldanám: ki az a tornoczkyanita / sarkakata?

Elviccelődnek azon, hogy kiszel-stop matricákat kellene kitenni bizonyos helyeken. Én továbbmennék: celeb-stop matricákat kellene kitenni a közélet és a kultúra érdekében. Másként tovább gyönyörködhetünk az egymással behelyettesíthető, tehetségnek híján levő, a média sugarában sütkérező de a kritikát a legcsekélyebb mértékben sem elviselő "médiaszemélyiségekben".

Van alternatívája annak, hogy (amint a szélsőjobb kinyilatkoztatta) porig romboljuk a kereskedelmi médiát. Távirányítónak hívják - csak használni kellene. Szavazz a távirányítóddal!

 

Címkék: média celeb cirkusz kiszel kereskedelmi

A bejegyzés trackback címe:

https://taigetosz.blog.hu/api/trackback/id/tr511864550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bougheau Tschichka 2010.03.24. 12:41:02

Ne haragudj posztíró de te sem vagy különb

Ez egy tipikus hsz-vadász irat
Láttad hogy pörög ezerrel a téma, gyorsan firkantottál róla egyet

Egy baj van ezzel!
A mondanivaló már eléggé ki lett ott a cikk alatt tárgyalva

Új meg nincs a nap alatt

A két irigy nő meg valóban önmaguk és társaik paródiája

Palmer Eldritch 2010.03.24. 12:43:47

Kiszeltünci legalább álló helyzetből őszintén hülye, neki nem kell hozzá nekifutnia mint a két luvnyának :P
Azt mög má átalánosba taníccsák, hogy nálam gyengébb képességekkel mögádott embört nem teljesítmény és érdem piszkálni! Értem!?

-Tom- 2010.03.24. 12:48:48

@Bougheau Tschichka: Igen.
Ez így van. Igazad van.

Engem az érdekelne ki vagy te.
Mármint nem te Bougheau!

Hanem aki a blog mögött áll.A posztíró. Nem a valós neve érdekel, hanem a valós nickje.

Maxen1 · http://maxen.blog.hu 2010.03.24. 12:51:07

Tényleg, ki az a srakakata?

Mert azt tudom, hogy mióta annak a hajdúpéternek a felesége, azóta nagyon felkapott lett...de amúgy mijő?

szabópisti 2010.03.24. 12:54:25

El a kezekkel Kiszel Tündéről!
Mert ki is Kiszel Tünde? Egy ismert ember, akinek sikerült az, ami csaknem senkinem nem sikerülhetett az elmúlt években. Saját jogon lett beszédtéma. Olyan Uhrin Benedek jelenség, de sajnos Uhrin Benedek már sehol sincs, Tünde meg van. Nem kell szeretni Tündét, én sem teszem, sőt nem is minősítem. Egy biztos: saját középszer alatti teljesítményéből épített fel egy világot, ami ma eladható és ő el is tudja adni. Felszínen van és ez a lényeg! Na most Sarka Kata és T. "akkoreztmostígyhogy" Anita saját jogon elért teljesítményéről nem rendelkezem tényadatokkal, mindenesetre nagyon magabiztosnak látszanak az ünnepelt hírességek között. Mi végre is? Mert ismerjük a háttértámogatásukat? Nekem ez nem teljesítmény. Ennek fényében Kiszel Tünde legalább elért valamit. Na persze nem negy dolgot, de a magyar közbeszéd és közigény figyel rá, s Tünde erre jój ráérzett. Mert ő legalább ráérzett és rámozdult az önmenedzselés sajátos magyar útjára, és azon is van. Saját jogon!

tintamin 2010.03.24. 13:00:40

Ki az a Sarkakata? Hát én most látom először. Szerintem agysebész.

Dugnám!

Kalamona 2010.03.24. 13:18:53

Lerágott csont. Tegnap kiveséztük, hogy a fenébe kerülhetett ma is a főoldalra?:(

-Tom- 2010.03.24. 13:35:40

Nézd már meg az első mondatodat!
Egy egyszeri MICSODA lehet belőle?
Hír?
Cikk?
Poén?
Vagy mi?

vortexxxx 2010.03.24. 13:38:07

Szerintem Vonának igaza van. Pusztuljanak a kereskedelmi tévék:) Bár mindig lesz valami ami butítja majd az embereket

loislane21 2010.03.24. 13:46:30

celeb-stop matricákat kellene kitenni a közélet és a "kultúra érdekében. Másként tovább gyönyörködhetünk az egymással behelyettesíthető, tehetségnek híján levő, a média sugarában sütkérező de a kritikát a legcsekélyebb mértékben sem elviselő "médiaszemélyiségekben"."
király vagy!
igazad van
jól megmondtad!

evergo 2010.03.24. 14:15:16

@Bougheau Tschichka: Hm. Hiába is mondanám azt, hogy ez nem igaz, nagy valószínűséggel úgysem hinnél nekem. Így hát nem teszem. Bár ha megnézed a blogom rövid leírását, láthatod - hírekre és jelenségekre reagálok, olyanokra amik bosszantanak és zavarnak. Az meg, hogy épp mi pörög - nos az a legcsekélyebb mértékben sem érdekel. Max talán annyira, hogy elégedetten láthatom - nem csak én vagyok az akinek hányni van kedve ettől. :)

evergo 2010.03.24. 14:26:02

@Maxen1: nem tudom, ki az a hajdupéter...

ManhattanProject 2010.03.24. 14:57:38

Annyit elmondanék, hogy láttam a kérdéses kiszel videót a glamour partiról. Nem vagyok oda az ilyen celebhype-ért és velvetet sem szoktam olvasni, mindenesetre belátom, hogy igen mulatságos helyzetet eredményezett, ahogyan csórikám próbált mindenáron bejutni, a listás hölgy, pedig már nem tudta, hogyan fogalmazza szebben a "tünjél már a francba" tartalmú üzenetét.
Így hát röviden szvsz, annak volt "hír"értéke a maga szórakoztató módján. Ha angolul lenne, akár failblogra is mehetett volna ;)

plb 2010.03.24. 15:00:49

Ki az a Kiszel Tünde? Hol focizik?

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.03.24. 15:26:14

Pont valamelyik nap néztem az alján ezt a Velvet dobozt unalmamban. Azt gondoltam magamban, hogy basszus, micsoda tehetség kellhet ahhoz hogy csupa olyan hír-fejléceket és leadeket válogassanak össze, ami a legkisebb ingerenciát sem kelti bennem arra, hogy a cikkre kattintsak.

Ide is csak azért jöttem, hogy feltegyem a kérdést amire eddig még nem sikerült választ kapni: ez a Tüncike mitől lett celeb, mit tett le az asztalra? Mert én már csak mint celeb találkoztam a nevével, és azért azt általában tudni lehet hogy a Győzikének volt a Romantic (igaz, olyan amilyen, de legalább fel tud mutatni valamit) vagy Gesztinek a Rapülők, de Kiszel Tündének micsoda?

Mondial 2010.03.24. 15:40:18

neki a stallone volt, akivel eltöltött egy romantikus éjszakát

evergo 2010.03.24. 15:46:37

@Gery.Greyhound: Na ez az valóban, ami a legfontosabb kérdés ebben az ügyben. A posztomban reflektáltam kicsit tünci korai munkásságára, olyan volt, amilyen, de legalább valami látható műsorvezetés volt a dolga. De azóta? Naptár, bugyigyűjtemény, "médiajelenlét"... nem tudom. Egy korábbi kommentelő azt írta, hogy ez a nő a saját jogán lett celeb. Nos akkor viszont az egész társadalommal (noch da zu az egész világgal) van probléma, mert akkor ez itt kérem a szint. Nem kell valós teljesítmény ahhoz, hogy valaki celebritás legyen. Ez itt a warhol-i 15 perc kora - ha belegondolsz, ott van egy jópár celeb, aki a valóságsókból nőtte ki magát - ami azért ha belegondolsz, egy nagy semmi. Nem teljesítmény. Maximum részvétel. Rettenetesen devalválódtak az értékek minden téren, a kultúra terén is - igaz a kultúra sikoltva tiltakozna ha egy lapon említenénk ezekkel a médiajelenségekkel.

Börönd Ödön 2010.03.24. 15:50:43

Who the fuck is Kata (Tünde, Anita stb)?

evergo 2010.03.24. 15:52:24

@Gery.Greyhound: még valami - ez bizony nagyon veszélyes és félrevezető tud lenni a fiatalabb korosztályoknak. Mit látnak a valóságsókban: ott benn vannak jónéhányan, mindent szabad és még pénzt is kapnak. Mit látnak a médiajelenségekből? Jelesül tünci, vagy akármelyik behelyettesíthető celeb okán? Nem kell csinálni semmit, nem kell letenni az asztalra semmit, mégis "híres" lesz az ember. Egy műsorban gyerekeket kérdeztek meg arról, mik akarnak lenni, ha nagyok lesznek. Egy jelentős részük popsztár, celeb, valóságsó szereplő akart lenni.

lagirl · http://www.gossip-sisters.blog.hu 2010.03.24. 16:07:43

Ha unalmas, ha nem... tetszik a bejegyzés :)

lepojka 2010.03.24. 16:10:43

Mindenhol azt olvasom,a média és a sajtó követi a nézők és olvasók igényét. Mit tehetünk, erre van igény.

mákostészta 2010.03.24. 16:17:36

Igen, vannak háborúk, van bűnözés, éhezés, járványok :(
De miért van napiász, velvet, glamour... meg hozzá ezek a cylonok?!

Nick Leeson 2010.03.24. 16:17:59

Szerintem eddig Sarka kata meg Tornoczky messze nem csináltak magukból akkora hülyét mint kiszel. Ez utóbbitól már tényleg hányingere van az embereknek.
Ha valaki akkor ő tényleg eltakarodhatna a médiából...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.24. 16:18:30

"Én továbbmennék: celeb-stop matricákat kellene kitenni a közélet és a kultúra érdekében."
Nem hülyeség!

Inkább bizonyos IQ alatt be nem engedő ajtókat :D

Egyébként meg LOL hogy pont a Sarka a megmondóember, akinek szintén annyi a teljesítménye hogy vetkőzött és szerzett egy gazdag faszit.

jorda 2010.03.24. 16:19:46

Először is azt a senkiházit aki importálta Mo.-ra a celeb
kifejezést azt kellene nyilvánosan .............!

Másrészt amennyiben igazán ennek a szónak a mostanra kialakult jelentését értelmezzük,akkor a következőre jutunk:

"..olyan valaki(senki),aki abból(vagyis a semmiből)él,hogy létezik,ezt fennen hangoztatja és folyamatosan irritálja a közvéleményt semmittevésével és parazita életmódjával....."

fuzzbomb 2010.03.24. 16:21:42

De, észreveszik.
Csak ebből kell élniük.

MrMojo 2010.03.24. 16:46:35

@mákostészta: : "meg hozzá ezek a cylonok?!"

Ezt kikérem Tight, Tyroll, Ellen, Sam és persze Six nevében!

:-)))

evergo 2010.03.24. 17:09:13

@MrMojo: Meg aztán a cylonokból van vagy 12 másolat. Isten őrizz, hogy újabb tünci-kópiák bukkanjanak fel. Az agyonverné a maradék szellemi képességeinket is :)

zsebatya 2010.03.24. 17:27:35

A kedves blogíró számára azért javasolnék némi Krúdy- (no jó, Jókai-), netán Kosztolányi-, Karinthy-, vagy ha más irányba húzza érdeklődése, akkor legalább Wass-olvasgatást. A számomra érthetetlen okokbók Index-címlapra tett írás ugyanis felületes félmondatokban meghempergetett általános nyavalygás csupán, éppolyan üres magyar ugardarab, mint ami a célpontjai fejében lakozik. Ragadj szélesebb optikát, emelkedj magasabbra, barátom, ha már a közhöz szólsz! (Vedd ezt ismeretlenül is a jó szándék jeleként - már ha nem volnál véletlenül bármi módon ia érdekelt abban, hogy a névvel jelölt személyek minél nagyobb nyilvánosságot élvezhessenek a továbbiakban is. Akkor viszont az Index a hibás.)

mákostészta 2010.03.24. 17:29:49

@MrMojo: jogos, a cylonok magas intelligenciával rendelkeztek és volt célja létezésüknek :)
... jó, egyszerüen celebek. Jorda már definiálta a szót :)

evergo 2010.03.24. 17:59:56

@zsebatya: Ha van időm, olvasom a fentieket, néha még mást is. Kritikát szívesen veszem. Nem mentegetőzöm, de újságíró nem vagyok. A posztban emlegetett médiajelenségekhez semmi érdekeltség nem fűz. Ami romlást okoznak, az fáj. Úgyhogy ezekről írok. Aki gondolja, elolvassa. Az ember meg holtáig tanul, ez igaz.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2010.03.24. 18:25:53

Anitacska egy kis arrogans zsido picsa, sarka meg lofeju a videon. Az is minositi mindkettojuket, hogy a mszp seggnyalo hajdunak a baratai aki kozpenzbol lett ismert egy huszadrangu nevshowr musorral amit a Domsodi mentette meg a totalis bukastol.

Pszt! 2010.03.24. 18:38:10

Kiszel legalább a saját butaságával és rútságával lett híres, de sarkakata csak kvázi luxuskurvaként, a férje pénze révén.

Pszt! 2010.03.24. 18:39:33

@Chaoyang: Anitácska származásáról van nálad dokumentum? Vagy csak szimplán zsidózol?

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2010.03.24. 18:57:55

@Pszt!: DOKUMENTUM?? lol Kerdezz meg egy oszinte zsidot aki kicsit ismeri oket. Ismered a neveloapjat? nem tudod kik ok?? magyarorszagon elo zsidok, ahogy magukat nevezik. ha kivancsi vagy, a hajdu is zsido srac, azert olyan "sikeres-kedo" tehetsegtelensege ellenere, es ehhez nem kell tudni, hogy a felesege mondta egy nyilatkozataban, hanem eleg ha tudod, hogy ez a klikk milyen ertelemben van kohezioban egymassal. bakker, vicc, hogy hazank vezetoi Antal ota mint zsido emberek?? Korabban is igy volt Kadart leszamitva... Na ja nem ujdonsag, bolshevikok. Alszent bunozok politikusi koponyegben.

borovi 2010.03.24. 19:25:48

@szabópisti: "...saját középszer alatti teljesítményéből épített fel egy világot, ami ma eladható és ő el is tudja adni..."

Na látjátok, mégis lehet szarból várat építeni.

evergo 2010.03.24. 19:31:48

@Kalamona: igazad van, írj valami újat, érdekeset

evergo 2010.03.24. 19:36:20

@Pszt!: Van egy elméletem a hazai blogolásról - az ember írhat akármilyen politikától semleges posztot, 5 perc alatt zsidózás lesz benne. Már csak a nácizást hiányolom, oszt elkezdek moderálni. Semmi köze a zsidózásnak ehhez a poszthoz, emberek. Az átlag emberi hülyeségről és igénytelenségről szól, bassza meg!

evergo 2010.03.24. 19:39:02

@Chaoyang: Légyszíves hagyd már abba és koncentrálj a fő irányvonalra. Ostobaság, igénytelenség, celeb-lét, stb.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2010.03.24. 20:01:51

@evergo: en csak azt mondtam, hogy a kiszel meg sosem nezett le senkit, csak nem egy eszleny, a tornocky meg arrogans (mert zsido) es magaslorol lenez mindenkit (aki nem zsido) ezek nem faji sajatossagok, ha vannak olyanok egyaltalan, hanem szimplan ugy szocializalodott, hogy felsobbrendonek erzi magat mikozben meg a szarom szinvonalat sem eri el amit csinal.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2010.03.24. 20:09:08

@evergo: ok. A Kiszel nyilvan tudja magarol, hogy nem egy eszleny, ergo nem ostoba annyira mint a tornoczky aki kepzeli magarol, hogy okos, mikozben meg sosem villantot semmi tehetseget, csak ugy dumal mint mindenki aki fiatal es elvegzett egy egyetemet. Ergo az onjelolt eszleny anita egy cseppet sem okosabb mint az onmagat helyesebben pozicionalo tunde. Mindketten szeretnek szerepelni az nem vitas. tornoczkyval mar talalkoztam, nem koszont a meghivott sztar vendegeknek, pedig o volt a legfiatalabb lasd, etikett. Ebbol tanultam meg, hogy egy gogos arrogans senkihazi, teli kissebbsegi komplexussal. Mint altalaban minden celeb, lasd hajdu aki tortet de csak pszeudo sikereket vagy banalis hulyesegeket kepes felmutatni.

Hja es aki a rokkantak helyen parkol rendszeresen az hamarabb rokkan le maga is mint azt hinne. zsirmalac hajdura gondolok.

evergo 2010.03.24. 20:10:27

@Chaoyang: oké, szellemi színvonal értékelése rendben, származástani értekezéseket próbálom elkerülni. Bár szíved joga zsidózni, ha akarsz, nem foglak kimoderálni, mert hiszek abban hogy mindenkinek joga van elmondani a véleményét, viszont próbálok egy olyan blogot csinálni, amelyiken nincs zsidózás, cigányozás, nácizás, stb. Épp elég mocsok és visszataszító dolog van a világon

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2010.03.25. 09:20:45

Nos, egyenlonek szuletunk az addig rendben. Nem lehet faji alapon elitelni senkit. Viszont aki bizonyos belterjes kozossegekben no fel, (lasd romak es zsido szarmazasuak) arra bizony rafog telepulni egy olyan viselkedesi forma amit a kozossegen belul a tobbseg kepvisel. Egyenek kepesek bizonyitani az ellenkezojet, kiemelkedve a sablonokbol, de tobbseguk csak megy a fosodorral es valik eloiteletek jogos aldozatava. A szuleim zsidok megsem tettem soha arra kiserletet, hogy ebbol elonyt kovacsoljak. Utalok bizonyos zsidokat (Soros, meg az osszes magyar hatalmaskodo es ripacskodo, hadd ne soroljam tul sok nev) es szeretek masokat (Chomsky, par komoly es jazz zenesz no meg a barataim) ergo nem altalanositok. Itt konkretan ezt a par ingyenelot nevesitettem meg - tettem be oket az altaluk valasztott sablonba- akik raadasul a mi penzunkbol lettek tehetosek ellenszolgaltatas nelkul. Tudom, hogy velemenyem nem passzol a szemellenzos emberek latasmodjahoz, de csak azert, mert keves helyen engedtetik meg, hogy szabadvelemeny nyilvanitassal szelesithessuk az emberek ertekrendjet. Meg egy valami, ha kivetnek maguk kozul a romak es zsidok a bunosoket, a csalokat, a gazdasagi bunozoket, lobbistakat es erdektelenul elhelyezett embereket, nem lenne idegengyulolet es rasszizmus. Ezt mar Buddhatol kezdve Jezusig mindenki kimondta csak hajlamosak bizonyos korok ezt emlegetni.

A nacikkal sincs gond, egesz Kina nacionalista, durvan. Sosem mondanank le Tajvanrol es imadjak a hazajukat. Nem ugy mint nalunk ahol a bolshevikok (hadd ne mondjam kik) elmostak a hazaszeretetet es buszkeseget, nem beszelve arrol akik valamifele bekes reviziot akarnak azok gyuloletkeltok es rossz emberek, holott csak ugy viselkednek mint barki aki nem felejti mennyi vert aldoztak eleink azokert a foldekert, asvanyokert, vizekert amiket elveszitettunk mint Kina taiwan szigetet. Eszukbe sincs lemondani rola, vagy elismerni mas orszagnak es igazuk van, miert is kellene nekik?

Furcsa dolgok ezek. Udv.!

Dimanni · http://dimanni.blogspot.com 2010.03.25. 18:37:21

Szia Evergo! Hétvégén régebbi recept magazinokat nézegettem. Az egyik, '97. június-júliusi Extra fakanál nevű magazinban (tudtommal már nem létezik. tehát nem reklám) épp Kiszel Tündével volt egy interjú. A rovat neve: fitten, egészségesen. :-)
Az interjúból kiderül, hogy említett hölgy tanítóként dolgozott. Saját bevallása szerint azért lett pedagógus, mert szereti a gyerekeket, akik "alsó tagozatban még nagyon igyekvők, kedvesek, ragaszkodók." Az újságíró következő kérdése így hangzik: " Mégis otthagytad hivatásodat, és homlokegyenest más irányba vitted az utad. Karriert csináltál, te lettél a "magyar szexszimbólum", és nehéz lenne felsrolni, hányféle más szakmába is belekóstoltál. Beavatnál a kulisszatitkaidba?"
Nem másolom be a teljes interjút, elég hosszú... :-)))
Összefglalva: a hölgy lasz származású, az olasz Tutti-frutti c. műsorban szerepelt (ami állítólag egy nagyon nagy dolog), a méretei 90-58-90, a torától és az úszástól frissnek, üdének, fittnek, szexisnek érzi magát és még egy receptet is megoszt az olvasókkal, melynek neve 'Legénycsalogató uborka flip'.

Most már igazán képben vagy Kiszel Tündivel kapcsolatban, ugye?
:-)))

Amúgy engem a hölgy annyira nem zavar, mert látszik, hogy alapvetően nem egy rosszindulatú figura. Sokkal inkább zavar az, ahogy a naivitását kihasználva mások besöpörnek egy rakás pénzt a "mutogatásával".
Mindenesetre az embereket vonzza, ahogy a mellékelt ábra (is) mutatja: egy rakás komment érkezett a bejegyzéshez. :-)
A másik két nőhöz nem tudok mit hozzáfűzni, fogalmam nincs mivel foglalkoznak. T.A. valakinek a lánya, S.K. egy másik valakinek a felesége.

evergo 2010.03.25. 21:24:35

@Dimanni: Hát köszönöm az információt, árnyalja kicsit a képet :D

Dimanni · http://dimanni.blogspot.com 2010.03.25. 22:16:56

Örülök, hogy segíthettem :-D

Egyébként épp azért olvastam el, amikor véletlenül ráakadtam, mert én is értetlenül álltam a jelenség előtt. Sokkal okosabb nem lettem, de legalább azt tudom, hogy most sokkal jobb helyen van, mintha valamelyik iskolában tanítana... ;-)

evergo 2010.05.01. 11:03:59

@Kalamona: de azért idejössz, elolvasod aztán belekommentálsz. hm. nem kéne.
süti beállítások módosítása